2011-06-08 09:49:51• hírek • Kocsis Zoltán

Tatarusanu elrontotta Ronaldo búcsúját

Nem mindennapi mérkőzést játszott a román labdarúgó válogatott szerdán, egyrészt, mert itthoni idő szerint nem is nappal, hanem hajnali négykor lépett pályára Emil Sandoi csapata. Emellett persze lényegesen fontosabb volt az ellenfél kiléte, hisz Brazília ellen Brazíliában ritkán játszhat egy (kelet)-európai futballista. Hát még Ronaldo Nazario da Lima búcsúmeccsén.

A hajdanán „Fenoménnek" becézett futballista, aki a PSV Eindhoven, a Barcelona, az Inter, a Real Madrid és a Milan színeiben 296 meccsen 208 gólt szerzett, a brazil válogatottban pedig 97 fellépésén 62-szer talált az ellenfelek kapujába, negyed órát játszott búcsúmeccsén. A 35 éves, kissé túlsúlyos játékosnak azonban nem sikerült góllal búcsúznia, amiért a legnagyobb hibás Tatarusanu: a Steaua kapusa kétszer is bravúrral hárította Ronaldo lövéseit. A kétszeres világbajnok csatár, akinek minden egyes megmozdulását hatalmas ovációval fogadta a harmincezres közönség, az első félidő utolsó negyed óráját töltötte a pályán.


Ronaldo utoljára lépett pályára hivatalos mérkőzésen fotó: cbf.com
Ronaldo utoljára lépett pályára hivatalos mérkőzésen fotó: cbf.com


Pontosan a helyett a Fred helyett lépett pályára, aki a 21. percben a találkozó egyetlen találatát szerezte, miután Rapa hibája után Neymar már Tatarusanu kapust is kicselezte. A találkozó természetesen hatalmas brazil fölényt hozott, és az első játékrészben, amikor a hazaiaknak még kedvük is volt játszani, egy sor helyzetet is kialakítottak, ám Lucio, Maicon, Neymar, Robinho, majd Ronaldo nem tudta azokat gólra váltani - köszönhetően nagyrészt Tatarusanu bravúrjainak.

A szünet után aztán mindkét oldalon megindult a cserék sorozata, Tatarusanu hatástalanított egy tűzijátékot, majd leült a meccs. Románia közvetlenül a gól után Muresan bombája után közel került az egyenlítéshez, ám a labda a kapufán csattant, ezen kívül viszont a vendégek csak az utolsó negyed órában keveredtek kicsit közelebb a hazai kapuhoz, amikor már a brazilok olyannyira visszavettek, hogy saját közönségük is kifütyülte őket.

A román válogatott dél-amerikai turnéja szombat este ér véget, amikor „emberi időpontban", 23.50-kor Paraguayjal csap össze.

Barátságos mérkőzés:
Brazília
- Románia 1-0
gól: Fred (21.)

Neymart csak Tatarusanu tudta megállítani fotó: cbf.com
Neymart csak Tatarusanu tudta megállítani fotó: cbf.com


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: